Tánc az élet!

Legyen az balett, modern tánc, színpadi tánc, néptánc vagy társastánc, összehoz minket!

Az emberiség kialakulásával egyidős, és bár mindig előkerülnek új irányzatok, a lényeg változatlan marad: a tánc a mozgás, zene és önkifejezés tökéletes összhangja.

TARSAS 13 copy.png

Társastánc felnőtteknek

Társastáncok az alapoktól.

Várunk minden táncolni vágyó felnőttet 18 éves kortól!
 

Tanfolyamaink, Dunakeszin a VOKE Művelődési Házban, péntek esténként.

Tanulj meg táncolni a pároddal! Nálunk nincs párcsere, mindenki kizárólag a saját kedvesével táncol! Tánciskolánk nem párkereső klub, nálunk a szerelmeseké a táncparkett!

 

Kezdő Társastánc alapkurzusunkon az alábbi táncokat tanulhatjátok meg: Cha-cha-cha, Gyors rumba, Bachata, Mambó, Rock and Roll/jive... Megismerkedünk az Angolkeringő, Bécsi keringő alapjaival is.

Az alapkurzus 2 hónap, havi tandíja

2500 Ft/Pár/alkalom.  

Táncórák időpontja

Péntek 19.10-20.20 óra

 

Helyszíne

VOKE Művelődési Központ
 

Mit adhat neked a társastánc?

Az első hónapot követően, ismerőseid már biztosan észreveszik rajtad a pozitív változás jeleit!

Magabiztosságot, így a következő táncos rendezvény számodra már nem lesz ciki, mert a kezdő tanfolyam után már eleget tudsz tenni az elvárásoknak.

Haladó tanfolyamainkat követően tartást, rutint, jártasságot és improvizációs készséget a táncparketten.

Vidám optimista társaságot, és barátokat.

TARSAS 02 copy.png
 

Mit tanulhatsz a kezdő Társastánc tanfolyamon?

A Felnőtt tánc tanfolyam az általános műveltséghez és a szórakozáshoz tartozó társastáncok alapjai, szabályai, kombinációi egyedül és párban.

Bemutató órával kezdődik, ahol megláthatod ki fog téged tanítani, kikkel fogod együtt elsajátítani, gyakorolni a tánc alaplépéseit és figuráit.

Ez a tanfolyam azoknak szól, akik még korábban egyáltalán nem táncoltak, vagy valamilyen oknál fogva nem tudták befejezni egy korábbi tanfolyamukat és újrakezdik.

Amennyiben már korábban táncoltál és ismét szeretnéd folytatni tanulmányaidat, tudsz személyes egyeztetés után szintfelmérést kérni, hogy a haladó csoporthoz miként tudnál csatlakozni.


A táncórák által az életben is szebbé válik a testtartás, harmonikusabbá a mozgás, erősödik a magabiztos fellépés. A hölgyek ki tudják emelni bájos nőies vonásaikat, a férfiak növelhetik önbizalmukat, erősítve férfias fellépésüket!

Ha pedig csak egyszerűen szeretnétek jól érezni magatokat és kikapcsolódásra vágytok, akkor is gyertek, csatlakozzatok hozzánk, éljétekk át velünk a tánc örömét!

 
TARSAS 06 b.jpg

Modern

társastáncok

 

A latin emberekre oly jellemző szenvedélyesség és temperamentumosság nemcsak a vérpezsdítő zenéjükben mutatkozik meg, hanem a latin táncokban is.


A táncra ösztönző zene és az érzelmekben gazdag mozdulatok teszik igazán különlegessé és izgalmassá a latin táncokat.


A mozdulatok tele vannak vidámsággal és szépséggel, árad belőlük a boldogság, az energia.

 

Ezek a táncok azért is olyan népszerűek, mert a mai divatos slágerekre is lehet alkalmazni ezeket a tánclépéseket

TARSAS 06.JPG

RUMBA

A “rumba” szó annyit jelent, hogy “ünnep” és “tánc”.

A „szerelmesek táncának” is szokták nevezni, szenvedélyes, erotikus mozdulatokkal átszőtt tánc, Bármely lassúbb tempójú zenére táncolható.

A táncosok karakterét az erotikus játék, a csábítás, a szenvedély, az izzó szerelmi versengés jellemzi. A nemek párbeszédében a nő ingadozik az odaadás és az elutasítás között, a férfi a vonzódás és a függetlenség között. A nőies csábító művészet elsősorban az izgalmas, kihívó csípőmozgásokban mutatkozik meg.

MAMBO 02.jpg

MAMBO

A mambó 1987-ben a Dirty Dancing című film sikerei kapcsán került igazán a táncparkettre.

 

Lépései a Rumbához hasonlítanak, speciális “Merengue-csípőmozgással”.

 

A figurák szabadon mozognak a térben, a tánc nincs túlkoreografálva, és a táncosok lezserséget sugároznak.

CHACHA 01.jpg

CHA-CHA-CHA

A Cha-Cha-Cha mesterségesen alkotott tánc, a Rumbának és a Mambónak egy változata, megkülönböztető jegye a chasse lépés.

 

Temperamentumos zenére előadott, játékos hangvételű, vidám figurákkal tarkított, variációkban gazdag igen népszerű divattánc.

Mára a Cha-Cha-Cha az egész világon, minden korosztály számára a legkedveltebb táncok egyike lett. A táncosok karakterét, hasonlóan a Rumbához, az erotikus játék, vidám, kacér flört jellemzi. Sosem komoly, mindig csintalan, szemtelen, pajkos, gyöngyöző, mint a pezsgő.

ROCKNROLL 04.jpg

ROCK & ROLL -JIVE

Egyike a legkedveltebb táncoknak. Lendületes zenéjére az emberek mindig és mindenhol szívesen táncolnak. Sikerét a látványos, könnyen elsajátítható mozdulatainak is köszönheti. 

 

A Jive sokféle, egymással rokonságban álló afroamerikai táncból alakult ki. Jellemző rá a táncra ösztönző zene, amely ritmikus hangsúlyozásával bűvöletébe von fiatalt és időset egyaránt.

 

A tánc karaktere fiatalos, eleven, tréfás, temperamentumos, sziporkázó, ritmusos; alkalmas a tombolásra. A párok könnyedén, ruganyosan, gyorsan lépnek tánc közben, amivel kiemelik a zenei hangsúlyokat, visszaadják a zene ritmikáját. Lépéseit többnyire a Rock ringó lépéseiből és a chasse elemeiből építik fel.

SALSA 04.jpg

SALSA

Egyszerre érzéki izgalmas és csábítóan tüzes. látványos karmozgások, kifinomult forgás- és lábtechnikák jellemzik. A mozdulatok boldogságot és játékosságot sugároznak.  

SAMBA 01.jpg

SAMBA

A Samba eredetileg több táncformának a gyűjtőneve, amelyet az afrikai néger rabszolgák vittek magukkal új hazájukba, Brazíliába.

 

A Samba kivívta megérdemelt helyét a táncparketten is, miközben folyamatosan átalakult a “népies”-től a sportosig. A tánc stílusát a tipikus csípőmozgások, a hullámmozgás, és a boka- térd rugózásból eredő lüktetés jellemzi. Dinamikus, felszabadult, pörgős, robbanékony tánc, ami megidézi a karneválok hangulatát

 

BACHATA 01.jpg

BACHATA

A Salsánál lágyabb romantikus hangulatú latin tánc, melyben a lépéseket csípőmozgás kíséri. Népszerűségét könnyen megjegyezhető lépéseinek köszönheti, és 4/4-es ritmusának, ami által szinte minden slágerre táncolható.

 

Kezdő tanfolyamunkra azok jelentkezését is várjuk, akik úgy érzik, hogy nem megfelelő a ritmusérzékük, kevésbé tudnak mozogni, vagy nem olyan tökéletes a zenei hallásuk., hiszen ezek a képességek gyorsan fejleszthetők.

 

A táncórák által az életben is szebbé válik a testtartás, harmonikusabbá a mozgás, erősödik a magabiztos fellépés. A hölgyek ki tudják emelni bájos nőies vonásaikat, a férfiak növelhetik önbizalmukat, erősítve férfias fellépésüket!

BECSI KERINGO 06.jpg

BÉCSI KERINGŐ

A társastáncok közül a keringőnek van a legrégebbi hagyománya. A neve a talajon sikló lábak forgó mozgására utal.

 

A tánc jellemzője a gyors, egyenletes, suhanó mozgás, a teret betöltő lépésekkel és a folyamatos forgásokkal. A táncosok forogva szárnyalnak a parketten, mely forgásukat csak néha töri meg az irányváltás.


A lendületesen körbe-körbe suhanó párok látványa szinte magával ragadja a nézőket is.

 
 
 
 
 
 
 
 

 Ha pedig csak egyszerűen szeretné jól érezni magát és kikapcsolódásra vágyik, jöjjön csatlakozzon hozzánk.

Várja Önt az Etviedanse Táncklub,

élje át velünk a tánc örömét!