ETVIE FELIRAT WHITE BIG.png

Et Vie Danse

"Az élet egy tánc"

MARTI 10.png
BAJNOKI LOGO 07.png

Nagy Márta

Személyes bemutatkozás

A szenvedély a tánc és annak tanítása iránt, mindennél fontosabb számomra.

Általános iskolai tanítóként kezdtem a pedagógusi pályám, majd az angol műveltség területi képzést követően angol tanárként folytattam a munkám. Nem sokkal később rekreációs szakedzői képesítést szereztem a Testnevelési Egyetemen.

A tanári pályám során mindig is szerves része volt a munkámnak a tánctanítás, táncpedagógusként szerettem volna kiteljesedni, és erre koncentrálni.

 

Mindennél erősebb a vágyam, hogy hitelesen át tudjam adni növendékeimnek is a tánc és a mozgás iránti igényt és szeretetet.

 

A Magyar Művelődési Intézet moderntánc csoport vezetői szak elvégzése óta is folyamatosan képzem magam.

A Táncművészeti Főiskola klasszikus-és modern tánckurzusainak rendszeres látogatója vagyok.

Részt veszek Raza Hammadi art jazz kurzusain, s több neves külföldi koreográfus workshopján. Bakó Gábortól és Lakatos Jánostól tanultam jazz táncot, Olga Csernakovától klasszikus, Vaganova rendszerű balettet.

 

Részt veszek minden olyan fesztiválon előadáson, amely inspirációt adhat munkámhoz. Nagyon szeretek tanítani!

Amikor látom, hogy milyen boldogok a tanítványaim, a sikeres fellépések és versenyek után, vagy amikor sikerül az igen nehéz mozdulatokat, technikát kivitelezni, én is nagyon boldog vagyok és mindig több és több erőt és lelkesedést nyerek a folytatáshoz.

 

A Magyar Táncművészeti Egyetemen 2018-ban végeztem kiváló eredménnyel, modern társastánc táncos és próbavezetői szakon.

 

Életem és lételemem a tánc. Ez volt az egyik oka, hogy a társulatom nevének is az Et-Vie-danse-t, választottam, a másik pedig tisztelgésül Maurice Béjart balettművész emléke előtt.

 

Művészeti csoportom a Farkas Ferenc Művészeti iskola keretein belül is működik.

Sokadik éve végzek alkotói munkát koreográfusként és táncpedagógusként a váci Parlandó Társulatnál.

Tanítok szalagavató táncokat a zenei középiskolában is, és nagy örömömre házasulandó párokat is.

Iskolai tanulmányok

2009-2011 Magyar Művelődési Intézet moderntánc csoportvezető

2015-2018 Magyar Táncművészeti Egyetem

Nyelvtudás

Angol - államilag elismert C típusú középfokú nyelvvizsga (English nyelvvizsgarendszer, 2003),

 

Közéleti tevékenység,

díjak

Nagy büszkeséget jelent számomra, hogy Dunakeszi város vezetői, a táncversenyek szervezői is elismerik szakmai és pedagógiai munkámat. 2001-ben a Vöröskereszt ezüst fokozatát, 2006-ban az Év pedagógusa címet, 2012-ben Művészeti–díjat vehettem át, s 2014-ben Dunakeszi város Pedagógiai díja kitüntetését és Polgármesteri dicséretet kaptam.

 

Kimagaslóan szorgalmas és tehetséges tanítványaim vannak, s a tánc iránti tisztelet és alázat példaértékű a csoportokban. Büszke vagyok arra is, hogy több tanítványom nyert felvételt táncművészeti középiskolába.

 

Szeretnék, amíg csak bírok, annak élni, amire mindig is vágytam, a táncművészet megszerettetésének, s hogy a szeretetemből adhassak a tanítványaimnak annyit, hogy ők is elinduljanak ezen a pályán és majdan magasra szárnyaljanak, vagy csak egyszerűen teljes életet élő, boldog emberekké váljanak!

Nagyné

        Szöllösi

               Márta